Deklaracje wsparcia

"Tak, jak kocha Ojciec, tak też powinni kochać i synowie. Jak On jest miłosierny, tak też i my jesteśmy wezwani, by być miłosierni: jedni wobec drugich" - pisze Papież Franciszek w bulli „Misericordiae vultus”, ogłaszającej Jubileuszowy Rok Miłosierdzia

Wybierz, komu chcesz pomagać! Obejmij modlitewną lub materialną opieką jeden z ośrodków prowadzonych przez Caritas. Niech to będzie Twoja odpowiedź na dar Bożego Miłosierdzia.

Informacje o prowadzonych przez Caritas ośrodkach znajdziesz w dziale "Placówki".

Osoby przesyłające do Caritas deklaracje wsparcia nieraz dają świadectwo swojego zaangażowania. Jedna z niepełnosprawnych podopiecznych napisała na przykład, że codziennie wraz z mamą odmawia dziesiątkę różańca w intencji ośrodka, do którego uczęszcza. Nieraz też obok deklaracji regularnych drobnych wpłat np. na Dom Matki i Dziecka widnieje dopisek „niestety więcej nie mogę, jestem emerytką”. Dla pracowników ośrodków Caritas bardzo ważne są jednak nie tylko wpłaty, ale też zapewnienie o modlitewnej pomocy.

Deklarację można znaleźć w załączniku. Wypełnioną deklarację prosimy odesłać na adres: Caritas Archidiecezji Krakowskiej, ul. Ossowskiego 5, 30 – 656 Kraków lub wysłać e-mailem: krakow@caritas.pl.

Wierzymy, że tylko poprzez stworzenie grupy modlitewnego i materialnego wsparcia zapewnimy przyszłość naszym placówkom, a co za tym idzie, realną pomoc osobom z nich korzystającym.

Dziękujemy!

» deklaracja_wsparcia.doc [0.04 MB]