Świąteczna zbiórka żywności

OPUBLIKOWANO: 2013-02-01 (20:53:19)

W dniach 7 -8 i 14 - 15 grudnia, na terenie naszej Parafii została przeprowadzona Zbiórka Żywności Caritas pod hasłem „Tak, pomagam!”. Zbiórkę przeprowadzili Wolontariusze z naszego Szkolnego Koła Caritas
w Michałowicach, a także ich opiekunowie.

Zbiórka mogła być przeprowadzona dzięki uprzejmości i życzliwości właścicieli naszych miejscowych sklepów spożywczych. Za co im wyrażamy naszą życzliwość i wdzięczność. Mamy nadzieję że w przyszłości tez będziemy mogli liczyć na ich przychylność tak wielkodusznemu celowi.

Nie było by wsparcia i pomocy dla potrzebujących ludzi z naszej Parafii, bez tak licznego zaangażowania się ludzi dobrej woli, którzy z coraz większą hojnością pozostawiają u naszych wolontariuszy produkty spożywcze. Za co mówimy staropolskie Bóg zapłać.

Pragniemy nadmienić, że wspólnie z Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Michałowicach, Szkolnym Kołem Caritas i Parafią udało się pomóc też kilku rodzinom najbardziej potrzebującym w sposób materialny. Zaangażowało się w to kilka rodzin, którzy przygotowali dla tych rodzin świąteczne paczki. Mamy nadzieję że i ta forma pomocy rozwinie się w naszej miejscowości.

Wszystkim zaangażowanym wyrażamy naszą wdzięczność i polecamy się dalszej współpracy, dla dobra nas wszystkich.

Galeria aktualności