Informacje o Placówce
Mazowiecka 14C

Telefon: 12 346 22 02
» Opis placówki:

Organem prowadzącym jest Katolickie Centrum Edukacyjne CARITAS Archidiecezji Krakowskiej. Przedszkole znajduje się w centrum Krakowa przy ul. Mazowieckiej, obok alejek Grottgera.

Do budynku przylega duży, pełen drzew i krzewów ogród, który jest oazą zieleni i spokoju. Przedszkole znajduje się w zabytkowej Modrzejówce – willi Heleny Modrzejewskiej.

Naszą misją jest wspieranie rodziców w wychowaniu dzieci zgodnie z wartościami chrześcijańskimi. Ponadto poprzez realizację koncepcji pedagogicznej Marii Montessori wspieramy dziecko w indywidualnym rozwoju, ze szczególnym uwzględnieniem wychowania w duchu szacunku i pokoju, a także kształcenia postaw ekologicznych oraz prozdrowotnych.

Celem naszej pracy jest wychowanie samodzielnego, wierzącego we własne siły oraz szanującego innych ludzi i świat człowieka. Wspieramy dziecko w rozwijaniu poczucia obowiązku i samodyscypliny opartej na wewnętrznym pragnieniu bycia samodzielnym i odpowiedzialnym. Pomagamy budować pozytywne podejście do nauki, poczucie porządku oraz koncentrację.