Informacje o Placówce
Telefon: 33/876 56 63
Fax: 33/876 56 63
» Opis placówki:

Dom Wczasowo-Rehabilitacyjny Caritas Archidiecezji Krakowskiej p.w. Matki Bożej Różańcowej w Zebrzydowicach przeznaczony jest dla osób starszych, chorych, potrzebujących wsparcia, wypoczynku, opieki i rehabilitacji. W naszym Ośrodku oferujemy odpłatne pobyty zapewniające opiekę wszystkim potrzebującym całodobowej pomocy. Okres pobytu w naszym ośrodku może wynosić od kilku dni do kilku miesięcy w zależności od indywidualnych potrzeb i stanu zdrowia (przy przyjęciu opiekunowie zobowiązani są do podpisania oświadczenia).

Przebywający w Ośrodku Pensjonariusze mają zapewnione zakwaterowanie, wyżywienie oraz wszelką potrzebną opiekę, w tym również duszpasterską – w Ośrodku znajduje się kaplica, w której sprawowana jest Msza Św.

Pensjonariusze mogą liczyć w naszym Ośrodku na stały nadzór pielęgniarek i opiekunów oraz ciepłą i rodzinną atmosferę. Oferujemy fachową opiekę oraz szeroki zakres zabiegów z fizykoterapii, kinezyterapii  jak i masaży.

Do dyspozycji Gości mamy dwu i trzyosobowe pokoje rozmieszczone na dwóch kondygnacjach budynku. Pokoje na parterze posiadają pełny węzeł sanitarny i przystosowane są dla potrzeb osób niepełnosprawnych. Ośrodek dysponuje 28 miejscami (w tym 10 na parterze). Parter Ośrodka, jak i jego otoczenie, pozbawione są barier architektonicznych, co pozwala na swobodne poruszanie się osób niepełnosprawnych po budynku i poza nim. Teren wokół Ośrodka jest ogrodzony i zagospodarowany - ścieżki spacerowe, ławki, stoliki, altanki, miejsce na ognisko i grilla. Dla przyjeżdżających własnym pojazdem posiadamy wyznaczony parking na terenie ośrodka.

Do Ośrodka można dojechać busem relacji Kraków – Kalwaria Zebrzydowska przez Skawinę. Ośrodek zlokalizowany jest w odległości około 500 metrów od przystanku.

Możliwy jest także dojazd autobusem na trasie Kraków – Wadowice przez Kalwarię Zebrzydowską /przystanek Kalwaria/. Odległość Ośrodka od przystanku PKS i PKP w Kalwarii to około 2 km.

Koszty pobytu od 1 stycznia 2020 r.

Czas  pobytu

OPIEKUN

DWA TYGODNIE

1000 zł.

+ według cennika za zabiegi

W cenie za pobyt nie ma lekarstw ani pampersów (leki i środki medyczne dostarczane są przez rodzinę).

POBIERZ DRUKI DO WYPEŁNIENIA