O nas

Członkami klubu są ludzie starsi i samotni z parafii Miłosierdzia Bożego oraz z różnych stron Krakowa. Drzwi są otwarte dla każdego, kto zechce przyjść. Klub czynny jest od poniedziałku do piątku w godzinach 14.00 - 18.00. Celem klubu jest uświadomienie ludziom starszym i samotnym, że tak naprawdę nie są sami, bo wokół są ludzie, którzy cieszą się ich obecnością, a spotkanie z drugim człowiekiem zawsze ubogaca obie strony. Ciepła atmosfera w tym miejscu to zasługa wolontariuszek, które pomagają siostrze w prowadzeniu klubu. Do klubu przychodzi także emerytowana pielęgniarka, która mierzy ciśnienie i poziom cukru we krwi chętnym uczestnikom zajęć. Charytatywnie działają również prelegenci zapraszani przez siostrę. Jest również możliwość posłuchania muzyki, obejrzenia filmu lub gry w szachy i karty. W klubie do użytku uczestników dostępna jest bieżąca prasa, telewizja oraz darmowy poczęstunek (herbata, ciastka).

Klub Seniora im. św. Zyty

ul. ul. bpa Bandurskiego 12