Program do rozliczeń z Urzędem Skarbowym

Trwa akcja przypominania o możliwości przekazywania 1% podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego. Tak jak w ubiegłym roku, cały przekazany nam 1% podatku przeznaczony zostanie na pomoc osobom starszym, chorym i niepełnosprawnym. W tym roku zbieramy środki na budowę Centrum Charytatywnego w Myślenicach. Bardzo prosimy, by osoby związane z Kościołem poczuły się odpowiedzialne za tę akcję. Przekazanie 1% podatku na dzieła Caritas nie wymaga kosztów ani wysiłku, a pomoże tym, którym naprawdę jest ciężko.

Wszystkim, którzy zechcą nas wesprzeć procentem swojego podatku, przekazujemy program do rozliczeń z Urzędem Skarbowym. Można też z nami rozliczyć PIT online. Zapraszamy na www.krakowcaritas.pl po więcej informacji.

Bardzo prosimy parafie o włączenie się w akcję promocji 1% dla Caritas. Wkrótce prześlemy do parafii ulotki i plakaty. W razie możliwości umieszczenia np. na ogrodzeniu kościoła banera promującego 1% dla Caritas prosimy o kontakt z działem promocji Caritas (tel. 12 637 07 12, e-mail promocja.krakow@caritas.pl).
Biuletyn luty 2018 numer (2/2018), 5.02.2018
Czytaj również