Wkrótce Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

W pierwszą niedzielę Adwentu 3.12.2017 rozpocznie się Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom. To największa ogólnopolska akcja Caritas, mająca na celu zebranie środków na pomoc najbardziej bezbronnym ofiarom ubóstwa.

Bardzo prosimy o zachęcenie parafian do wzięcia udziału w akcji. Dzięki ofiarom za wigilijne świece organizujemy ferie i wakacje dla dzieci, dofinansowujemy nasze placówki pomagające dzieciom, a 10 groszy z ofiary za każdą świecę przeznaczone zostanie na pomoc żywnościową poza granicami naszego kraju. Przypominamy, że 1 zł z przekazanej do Caritas ofiary za małą i dużą świecę trafia na fundusz parafialny, który Ksiądz Proboszcz może dowolnie wykorzystać na pomoc potrzebującym rodzinom w parafii.

Przypominamy, że rozprowadzanie świec nie jest sprzedażą i prosimy, żeby nie używać słowa „sprzedaż” ani nie wyznaczać ceny za świece, ale podawać informację o ofierze np. ofiara za małą świecę min. 6 zł, ofiara za dużą świecę min. 12 zł.
Biuletyn - listopad 2017 numer (11/2017), 25.10.2017
Czytaj również