Betlejem w Krakowie
27 stycznia 2017 r. o godz. 19.00 w Tauron Arenie Kraków odbędzie się koncert „Betlejem w Krakowie”. Koncert łączy w sobie znakomite wykonanie najpiękniejszych kolęd i pieśni bożonarodzeniowych świata z wymiarem wspólnotowym: życzeniami, łamaniem się opłatkiem, wspólnym kolędowaniem i modlitwą. Honorowy patronat nad koncertem objęła Małżonka Prezydenta RP Agata Kornhauser–Duda, Konferencja Episkopatu Polski oraz Ks. Kard. Stanisław Dziwisz. Wystąpią: chór „Trzecia Godzina Dnia”, Natalia Niemen, Marika, Kuba Badach, MateO i Piotr Cugowski.

Zysk z koncertu przeznaczony zostanie na świadczoną przez Caritas pomoc dla żywnościową dla dzieci i osób starszych. Udział w koncercie będzie więc nie tylko pięknym przeżyciem duchowym, ale i uczynkiem miłosierdzia. Gorąco prosimy Księży o zachęcenie parafian do udziału w koncercie. Bilety na koncert można będzie kupić w Internecie oraz w sklepach z dewocjonaliami prowadzonych przez naszą Caritas: Sklep z dewocjonaliami i literaturą religijną w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie Łagiewnikach, ul. S. Faustyny 3, 30-608 Kraków, tel. 12 252 33 14, Sklep z dewocjonaliami, literaturą religijną i pamiątkami z Krakowa przy Małym Rynku w Krakowie (obok kościoła św. Barbary) Mały Rynek 9, 31-042 Kraków, tel. 12 430 65 46 oraz Sklep z dewocjonaliami i literaturą religijną, punkt ksero „Pod Dzwonami” przy parafii św. Klemensa w Wieliczce, ul. Zamkowa 7, 32-020 Wieliczka, tel. 12 278 36 00.

Biuletyn grudzień 2016 numer (12/2016), 29.11.2016
Czytaj również