Prosimy o pomoc w promocji 1%
W marcu przesyłamy do parafii ulotki i plakaty dotyczące akcji pozyskiwania 1% podatku. Bardzo prosimy o wywieszenie plakatu i udostępnienie wiernym ulotek. W razie możliwości umieszczenia np. na ogrodzeniu kościoła banera promującego 1% dla Caritas prosimy o kontakt z działem promocji Caritas (tel. 12 637 07 12, e-mail promocja.krakow@caritas.pl).

Wszystkim, którzy zechcą wesprzeć naszą pomoc osobom starszym procentem swojego podatku, przekazujemy program do rozliczeń z Urzędem Skarbowym. Można też z nami rozliczyć PIT online. Zapraszamy na www.krakowcaritas.pl po więcej informacji.

Szczególnie będziemy chcieli przeznaczyć środki z 1% podatku na wyposażenie Campus Misericordiae - domu stałego i dziennego pobytu dla osób starszych, który powstaje w brzegach koło Wieliczki, na terenie letnich Światowych Dni Młodzieży. Mamy nadzieję, że jeszcze w tym roku ta placówka zacznie służyć osobom starszym.
Biuletyn marzec 2016 numer (3/2016), 10.03.2016
Czytaj również