IX Pielgrzymka Honorowych Dawców Krwi i Szpiku Kostnego do Łagiewnik

Gorąco zapraszamy do udziału w IX Pielgrzymce Honorowych Dawców Krwi i Szpiku Kostnego do Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie - Łagiewnikach, która odbędzie się w sobotę 25 lipca 2015 r. pod hasłem „Krwiodawca świadkiem Dobrej Nowiny”, pod honorowym patronatem metropolity krakowskiego ks. kard. Stanisława Dziwisza. Organizatorami pielgrzymki są Caritas Archidiecezji Krakowskiej, Sanktuarium Bożego Miłosierdzia i Małopolski Oddział Okręgowy PCK.

Zgłoszenia grup pielgrzymkowych przyjmuje Małopolski Oddział Okręgowy PCK w Krakowie: telefon 12 422 91 15 lub e-mail: krakow.hdk@pck.org.pl.

Program pielgrzymki:

7.30 - 10.30 - rejestracja grup (przyjmowane są zgłoszenia darów ofiarnych)

8.00 - 15.00 – pobór krwi (dla krwiodawców upominki)

10.30 - zbiórka pocztów sztandarowych przy krwiobusach

11.00 - Msza św. w intencji krwiodawców i pielgrzymów, świadectwa

12.30 - posiłek

13.30 - program artystyczny: Młodzieżowa Parafialna Orkiestra Dęta „Ad Astra” z Łodzi - Andrzejowa, dyrygent: Stanisław Tetera

15.00 - koronka do Bożego miłosierdzia

Serdecznie prosimy o przekazanie tego zaproszenia wszystkim osobom związanym z ruchem honorowego krwiodawstwa. Zainteresowanych rozwieszeniem plakatu w swojej parafii prosimy o kontakt: promocja.krakow@caritas.pl.

Biuletyn lipiec - sierpień 2015 numer (7-8/2015), 10.07.15
Czytaj również