1% podatku dla chorych i starszych

Tak jak w ubiegłym roku, cały przekazany nam 1% podatku przeznaczymy na pomoc osobom starszym, chorym i niepełnosprawnym. Wszystkim, którzy zechcą je wesprzeć, przekazujemy program do rozliczeń z Urzędem Skarbowym. Można też z nami rozliczyć PIT online. Zapraszamy na www.krakowcaritas.pl po więcej informacji.

Ponownie pytamy; „Ile kosztuje życie?”. 1% podatku przeznaczymy na opłacenie leczenia i rehabilitacji, pomoc w wykupie leków, pomoc socjalną oraz na utrzymanie naszych placówek dla chorych, starszych i niepełnosprawnych: stacji opieki zapewniających bezpłatną pielęgnację i rehabilitację, Domów Wczasowo - Rehabilitacyjnych, ośrodków dziennego i stałego pobytu.

Aby ułatwić wypełnianie dorocznych zeznań podatkowych i zachęcić do przekazywania 1% podatku na rzecz Caritas Archidiecezji Krakowskiej, w kilkunastu krakowskich parafiach zorganizowane zostały dyżury doświadczonych doradców podatkowych, którzy bezpłatnie pomagają wypełniać PITy. Gdyby któraś parafia miała możliwości dołączenia do akcji (potrzebny wolontariusz - doradca podatkowy), bardzo prosimy o kontakt: mchoinski@caritas.pl. Szczegóły na naszej stronie internetowej.

Biuletyn marzec 2015 r. numer (3/2015), 18.02.2015
Czytaj również