Prosimy o 1% podatku

Coraz trudniej nam sfinansować dzieła charytatywne, które prowadzimy. Zmniejsza się liczba ofiar i wartość uzyskanych na drodze konkursów dofinansowań. Jako organizacja pożytku publicznego, której celem jest pomoc potrzebującym niezależnie od wyznania zwracamy się do wszystkich o wsparcie, ale to jednak katolicy powinni czuć się bardziej zobowiązani do dzieł miłosierdzia. Dlatego prosimy nie tylko o przekazanie nam 1% podatku, co nic nie kosztuje, ale także o pomoc w pozyskaniu innych, którzy nas wesprą.

Wraz z początkiem stycznia rusza akcja rozliczeń z Urzędem Skarbowym za 2013 r., a równocześnie z nią możliwość przekazywania 1% podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego. Bardzo prosimy o poinformowanie parafian o akcji i o wezwanie ich do wzięcia w niej udziału, a także do zachęcenia rodziny i znajomych. Trzeba pokazać, że staramy się wypełniać słowa papieża Franciszka, który wciąż zachęca nas do świadectwa miłości.

W razie możliwości umieszczenia np. na ogrodzeniu kościoła banera promującego 1% dla Caritas prosimy o kontakt z działem promocji Caritas (tel. 12 637 07 12, e-mail promocja.krakow@caritas.pl).
Biuletyn styczeń 2014 numer (1/2014), 27.12.2013
Czytaj również