Tydzień Miłosierdzia 7 - 13.04.13
Po raz pierwszy Tydzień Miłosierdzia odbywa się na wiosnę. Rozpoczyna go Niedziela Miłosierdzia 7 kwietnia.

Komisja Charytatywna Konferencji Episkopatu Polski postanowiła, że obchodom 69. Tygodnia Miłosierdzia w 2013 roku będzie towarzyszyć hasło: „Wiara żywa uczynkami”. Hasło to nawiązuje do obchodzonego obecnie w Kościele powszechnym Roku Wiary oraz tegorocznego programu duszpasterskiego Kościoła w Polsce, którego głównym celem jest wzmocnienie świadectwa polskich katolików wobec ludzi niewierzących w Boga. Tylko ten, kto żyje w stałej komunii z Bogiem, jest w stanie dać o Nim świadectwo nie tylko płynącym z wiary słowem, ale także wypływającym z motywu miłości czynem.

W poniedziałek 8 kwietnia ks. bp Grzegorz Ryś poświęci nowy budynek Stacji Opieki Caritas w Gdowie.

W piątek 12 kwietnia o godz. 17.05 zapraszamy do udziału we Mszy św. telewizyjnej z Bazyliki Miłosierdzia Bożego w Krakowie - Łagiewnikach w intencji Caritas.

W ciągu całego tygodnia w bazylice w Łagiewnikach odbywać się będzie prezentacja dzieł Caritas i prac osób niepełnosprawnych, uczestników placówek Caritas (w dolnym kościele).

W sobotę 13 kwietnia w siedzibie Wyższego Seminarium Duchownego Archidiecezji Krakowskiej odbędzie się akcja krwiodawstwa.

Biuletyn kwiecień 2013 numer (4/2013), 25.03.2013
Czytaj również