Dziękujemy za udział w akcjach przedświątecznych
Dziękujemy wszystkim, którzy włączyli się w Ogólnopolską Zbiórkę Żywności 8 i 9.03.2013 r. Z zebranych darów zostały przygotowane świąteczne paczki dla ubogich.  Gratulujemy wszystkim nie tylko wyników, ale zaangażowania i skuteczności.

Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w przeprowadzenie akcji „Jałmużna wielkopostna” oraz w rozprowadzanie baranków Caritas, z których ofiary zostaną przeznaczone na budowę domu dla osób niepełnosprawnych w Spytkowicach. Złotówka z przekazanej nam ofiary za każdego baranka trafi na fundusz parafialny – na pomoc dla najuboższych parafian, który pozostaje do dyspozycji Księdza Proboszcza. Wciąż czekamy na opinie, czy brak specjalnych skarbonek wpłynął na akcję „Jałmużna wielkopostna”. Można je przesyłać na adres promocja@caritas.pl.

Dziękujemy także za udział w rekolekcjach wielkopostnych dla pracowników i wolontariuszy Caritas oraz pracowników służb społecznych, które odbyły się 13 - 15 marca br. w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Łagiewnikach. W przyszłych latach chcemy kontynuować tę tradycję. konferencje z rekolekcji są dostępne na http://www.milosierdzie.pl/lagiewniki/index.php/pl/multimedia/filmy.html.

Biuletyn kwiecień 2013 numer (4/2013), 25.03.2013
Czytaj również