Rozpoczynamy kampanię 1%

Od stycznia do końca kwietnia trwa okres rozliczeń podatku za 2012 r., a wraz z nim możliwość przekazywania 1% podatku na wybraną organizację pożytku publicznego. Bardzo prosimy o zaangażowanie się w tę akcję i zachęcenie parafian, bo coraz trudniej jest zdobyć środki na pomoc najuboższym. Dzięki przekazanym przez podatników pieniądzom możemy dofinansować działalność naszych placówek dla potrzebujących. Przekazanie 1% podatku nie wiąże się z żadnymi kosztami, a wymaga jedynie wpisania numeru KRS wybranej organizacji do zeznania podatkowego PIT.

Caritas Archidiecezji Krakowskiej jest organizacją pożytku publicznego, jej KRS to 0000207658. Bardzo prosimy o zachęcenie wiernych do przekazywania nam 1% podatku. Pomagają w ten sposób chorym, starszym i niepełnosprawnym, dzieciom i matkom z dziećmi, ofiarom przemocy i bezdomnym, którzy korzystają z naszej pomocy. W najbliższym czasie przekażemy plakaty i ulotki z prośbą o wykorzystanie w parafiach.
Biuletyn styczeń 2013 r. numer (1 2013), 27.12.2012
Czytaj również