II Małopolskie Święto Młodego Wolontariatu

Centrum Wolontariatu Caritas Archidiecezji Krakowskiej przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego organizuje w Krakowie 29.09.2012 (w ostatnią sobotę września) II Małopolskie Święto Młodego Wolontariatu. Zapraszamy do udziału wszystkich wolontariuszy (różnych organizacji) z terenu Małopolski, którzy chcą się zintegrować z innymi wolontariuszami i pragną poznać ciekawe formy pracy wolontaryjnej.

Przed południem na terenie Krakowa (wokół Rynku Głównego) rozegrana zostanie Gra Miejska promującą wolontariat. Następnie przeniesiemy się do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach na obiad. Wspólną Koronką do Miłosierdzia Bożego rozpoczniemy drugą część obchodów święta. Na Białych Morzach koło Sanktuarium Jana Pawła II odbędą się warsztaty rozwijające umiejętności naszych wolontariuszy oraz prezentacje organizacji zajmujących się wolontariatem i propozycji dla wolontariuszy. Spotkanie i panel dyskusyjny z ciekawymi osobowościami w wielkim namiocie rozpocznie cykl zajęć pod sceną główną, gdzie odbędzie się koncert zespołu Maleo Reggae Rockers. Wieczorem wspólnie z wodzirejem wolontariusze bawić się będą pod gwiazdami. Spotkanie zakończy wspólny Apel Jasnogórski i pożegnanie z nadzieją, że spotkamy się za rok.
Biuletyn październik 2012 numer (10/2012), 25.09.12
Czytaj również