Krwiodawcy w Łagiewnikach

Aż 43,5 litra krwi oddali krwiodawcy podczas pielgrzymki do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie - Łagiewnikach 28 lipca 2012 r. Pielgrzymi mogli zostać również potencjalnymi dawcami szpiku oraz zaopatrzyć się w deklaracje woli dotyczące zgody na oddanie po śmierci swoich narządów i tkanek do przeszczepów. Pielgrzymka zorganizowana przez Caritas Krakowską pod patronatem honorowym metropolity krakowskiego ks. kard. Stanisława Dziwisza odbyła się w Łagiewnikach po raz pierwszy w ramach ogłoszonej przez Caritas kampanii „Podaruj Kroplę Miłości”.

W ramach ogólnopolskiej kampanii Caritas, trwającej od lutego br. w różnych miejscach Polski uzyskano już ponad 1500 litrów krwi.

Ze względu na powtarzające się apele o krew, kierowane przez Narodowe Centrum Krwi, prosimy o kontakt parafie, które chciałyby w ramach akcji „Podaruj Kroplę Miłości” zorganizować u siebie akcję krwiodawstwa: tel. 12 637 07 12 wew. 111, e-mail: ahoman@caritas.pl.

Biuletyn Duszpasterski wrzesień 2012 numer (9/2012), 22.08.12
Czytaj również