Gdowianie wsparli Stację Opieki

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy w niedzielę 22 kwietnia br. złożyli ofiary na rzecz rozbudowy Stacji Opieki Caritas w Gdowie. Dzięki hojności Darczyńców zebraliśmy kwotę 8.142,92 zł, i 12.00 Euro. Zbiórka odbyła się w Parafii Narodzenia NMP w Gdowie, po Mszach św., w czasie których kazania głosił dyrektor krakowskiej Caritas ks. Bogdan Kordula. Kwestowali pracownicy stacji i wolontariusze.

Rozbudowa Stacji Opieki Caritas w Gdowie jest konieczna ze względu na obowiązek dostosowania pomieszczeń do obowiązujących standardów. Rehabilitacja odbywa się obecnie w zbyt małym pomieszczeniu.

Dzięki rozbudowie stacja będzie mogła prowadzić intensywniejszą rehabilitację, co jest bardzo ważne ze względu na duże potrzeby w tym rejonie i brak innych ośrodków rehabilitacyjnych. Oprócz osób dorosłych, Stacja Opieki w Gdowie od lat rehabilituje także najmłodszych i prowadzi gimnastykę korekcyjną dla dzieci z wadami postawy. Dziennie przyjmuje nawet 70 osób. Prace rozpoczęły się jesienią 2011 roku.

Biuletyn czerwiec 2012 numer (6/2012), 24.05.12
Czytaj również