Dajcie szczęściu rozkwitnąć - akcja dla narzeczonych

Do parafii dotarły ulotki akcji „Dajcie szczęściu rozkwitnąć”, poprzez którą proponujemy narzeczonym zorganizowanie zbiórki na pomoc dla potrzebujących w dniu ślubu. Bardzo prosimy o pomoc w propagowaniu akcji wśród narzeczonych.

W akcji może wziąć udział każda młoda para, która na swoich zaproszeniach ślubnych zaznaczy, że zamiast kwiatów prosi o wsparcie działalności Caritas Archidiecezji Krakowskiej (albo konkretnie osób korzystających z pomocy jej wybranego ośrodka lub akcji). Po zgłoszeniu do Caritas Archidiecezji Krakowskiej przy ul. Ossowskiego 5 w Krakowie (tel. 12 637 07 12 w. 111, e-mail: promocja@caritas.pl) narzeczeni otrzymają od nas puszkę do zbiórki oraz podziękowanie, które ksiądz błogosławiący ślub będzie mógł odczytać pod koniec uroczystości. Po zorganizowaniu zbiórki podczas składania życzeń młodzi przekażą puszkę z ofiarami do Caritas Archidiecezji Krakowskiej. Podziękowanie dla młodych będzie się też ukazywać na stronie internetowej Caritas.
Biuletyn czerwiec 2012 numer (6/2012), 24.05.12
Czytaj również