Jeszcze tylko w kwietniu można przekazać nam 1% podatku
Bardzo prosimy o zachęcenie wiernych do przekazania 1% podatku na Caritas Archidiecezji Krakowskiej. Bez zgromadzonych funduszy będzie nam trudno pomóc tym wszystkim, którzy się do nas o pomoc zwracają. Konieczne są także remonty w prowadzonych przez nas placówkach. Przypominamy o bezpłatnym programie do rozliczeń rocznych z Urzędem Skarbowym. Program można pobrać ze strony internetowej www.pit.caritas.pl.
Prosimy Księży o zachęcenie parafian do wsparcia Caritas poprzez przekazanie im wysłanych do parafii ulotek i podanie w ogłoszeniach duszpasterskich następującej informacji:
Caritas Archidiecezji Krakowskiej prosi o przekazanie 1% podatku na pomoc dla potrzebujących. Bezpłatny program do rozliczeń rocznych z Urzędem Skarbowym można pobrać ze strony internetowej www.pit.caritas.pl. Krakowska Caritas jest organizacją pożytku publicznego. Dzięki sieci pięćdziesięciu swoich placówek, swoim pracownikom i wolontariuszom co roku otacza opieką setki rodzin i dzieci, chorych, starszych i niepełnosprawnych.

Biuletyn kwiecień 2011 numer (4/2011), 20.03.11
Czytaj również