Zbieramy fundusze z 1%
Kwiecień to czas, w którym najwięcej osób rozlicza się z Urzędem Skarbowym. Bardzo prosimy o pomoc w pozyskiwaniu chętnych do przekazania 1% podatku Caritas Archidiecezji Krakowskiej. Od zebranych środków zależy nasza możliwość działania. Ubogich i potrzebujących nie ubywa, staramy się więc rozszerzać naszą działalność. Każda nowa placówka to nowe nakłady sił i środków, a przekazanie 1% podatku nie obciąża finansowo nikogo – wymaga tylko wypełnienia trzech rubryk w deklaracji podatkowej. Udostępniamy wszystkim bezpłatny program do rozliczeń z Urzędem Skarbowym, który każdy może pobrać ze strony www.pit.caritas.pl. W zamian Caritas Archidiecezji Krakowskiej prosi o przekazanie 1% podatku na pomoc dla potrzebujących.
Bardzo prosimy o informacje od parafii, w których zabrakło ulotek nt. 1% podatku, albo które mają możliwość wywieszenia drugiego plakatu. W razie potrzeby prześlemy dodatkowe materiały.

Biuletyn Caritas kwiecień 2010 numer (4),
Czytaj również