Centrum Wolontariatu Caritas

Centrum Wolontariatu Caritas działa od 1 czerwca 2009. Centrum służy pomocą i koordynuje działania wolontariatu naszej Caritas w tym: Szkolnych i Akademickich Kół Caritas oraz Parafialnych Zespołów Caritas naszej Archidiecezji.

Centrum ma swoją siedzibę przy Centrali Caritas na ul. Ossowskiego 5 w Krakowie. Dyżury w Centrum: w każdy poniedziałek w godz. 12.00 – 15.00 oraz w każdy czwartek w godz. 9.30 – 12.30. Dodatkowe popołudniowe dyżury odbywają się w 2, 3 i 4 czwartki miesiąca po południu w godz. 16.00 – 19.00.

Koordynatorem działań Centrum jest ks. Jarosław Nowak kontakt: kom. 604 95 44 55, e-mail: jnowak@caritas.pl.

Bliższe informacje można znaleźć na stronach www.krakow.caritas.pl pod zakładką wolontariat lub pod numerem telefonu 012 637 07 12 w. 113.

W Centrum Wolontariatu w każdy wtorek w godz. 16.00 – 17.30 dyżuruje również koordynatorka programu „Szukam pomocy – chcę pomóc” p. Krystyna Mrożek. Raz w miesiącu odbywają się w czwartek o godz.18.00 konsultacje dla wolontariuszy poszczególnych grup wiekowych: 2 czwartek miesiąca – wolontariusze dorośli, 3-czwartek miesiąca – wolontariusze szkolni, 4 – czwartek miesiąca – wolontariusze studenci.

Biuletyn Caritas kwiecień 2010 numer (4),
Czytaj również