Wypożyczalnia Sprzętu Medycznego
Wypożyczalnia Sprzętu Medycznego Dar Serca JDG Caritas Archidiecezji Krakowskiej oprócz filii w Wadowicach otworzyła też filię w Myślenicach, w nowym budynku Caritas przy ul. Średniawskiego 35. Będzie tam czynna w piątki w godz. 8.00 – 12.00.

W Wadowicach wypożyczalnia ma dyżury w środy w godz. 9.00 – 13.00 (plac Bohaterów Getta 19). W celu wypożyczenia lub zwrotu sprzętu w Wadowicach wymagany jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (minimum 1 dzień wcześniej). W pozostałe dni wypożyczalnia czynna jest w Krakowie, ul. Komandosów 18.

Stałe godziny otwarcia siedziby w Krakowie:

Poniedziałek: 8:00 – 14:00

Wtorek: 8:00 – 14:00

Środa: 14:00 – 18:00

Czwartek: 8:00 – 14:00

Piątek: nieczynne w Krakowie, dyżur w Myślenicach.

Telefon stacjonarny 12 269-86-11 funkcjonuje tylko w godzinach otwarcia siedziby w Krakowie. Telefon komórkowy 729-978-773 funkcjonuje codziennie wspólnie dla wszystkich lokalizacji wypożyczalni (Kraków, Wadowice, Myślenice) w godzinach otwarcia wypożyczalni. Przy wypożyczalni działa też sklep medyczny, w którym można zaopatrzyć się w środki do pielęgnacji osób chorych leżących w postaci pieluchomajtek, kremów na odleżyny i odparzenia, oliwek, specjalistycznych szamponów i odżywek. Dostępny w sprzedaży jest również sprzęt medyczny.

Dodatkowe informacje na stronie internetowej: www.wypozyczalnia.krakow.caritas.pl.

Biuletyn listopad 2019 numer (11/2019), 30.10.2019
Czytaj również