Pożegnanie ks. Dyrektora

Po prawie 13 latach posługi w Caritas, otrzymałem od Arcybiskupa Metropolity Marka Jędraszewskiego nowe zadanie - podjęcia obowiązków proboszcza w parafii Miłosierdzia Bożego w Skawinie.

Pragnę podziękować za współpracę wszystkim Księżom: Biskupom, Dziekanom, Proboszczom, Notariuszom, Księżom pracującym w duszpasterstwie, świeckim Katechetom, Wolontariuszom z Parafialnych Zespołów Caritas i Szkolnych Kół Caritas, Darczyńcom, moim Pracownikom, Samorządom i Organom Administracji Publicznej. Zostawiamy Caritas Archidiecezji Krakowskiej w doskonałej kondycji, o czym świadczą audyty kontrolne naszej organizacji oraz nasza wysoka, dominująca pozycja wśród Caritas Diecezjalnych w Polsce. Ogrom projektów, nowo powstałych ośrodków świadczy o tym, że ten czas był błogosławiony i odpowiadaliśmy na każdą potrzebę związaną z miłosierdziem ludzkim i solidarnością społeczną. To ogromna satysfakcja i radość, że Caritas ma dominujące miejsce w Kościele i odpowiada na ewangeliczne wezwania. Bogu niech będą dzięki, a nowemu Dyrektorowi życzę udanej kontynuacji pięknego dzieła Miłosierdzia pod patronatem św. Brata Alberta, św. Siostry Faustyny i św. Jana Pawła II.

Ks. Bogdan Kordula
Dyrektor Caritas Archidiecezji Krakowskiej