Caritas Archidiecezji Krakowskiej zaprasza wolontariuszy do Łagiewnik
Niedziela Miłosierdzia Bożego (18 kwietnia) to patronalne święto Caritas. Z tej okazji Caritas zaprasza wszystkich wolontariuszy Caritas Parafialnych i Parafialnych Zespołów Charytatywnych do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie - Łagiewnikach na uroczystą Mszę Świętą o godz. 12.00, której przewodniczyć będzie Metropolita Krakowski ks. kard. Franciszek Macharski. Msza Święta będzie mieć miejsce przy nowym ołtarzu polowym koło bazyliki Miłosierdzia Bożego.

Równocześnie podajemy program pozostałych Mszy Świętych i nabożeństw:

godz. 6.00

- Msza św. w bazylice, przewodniczy ks. prałat M. Rapacz, prezes Fundacji Sanktuarium Bożego Miłosierdzia

godz. 10.00

- Msza św. w bazylice, przewodniczy ks. dr J. Guzdek, rektor Wyższego Seminarium Duchownego w Krakowie

godz. 10.00

- Msza św. w bazylice, przewodniczy ks. bp. Jan Szkodoń, biskup pomocniczy krakowski

godz. 15.00

- Godzina Miłosierdzia w bazylice, przewodniczy ks. infułat Jan Zając, kustosz bazyliki

godz. 16.30

- Msza św. przy nowym ołtarzu polowym koło bazyliki, przewodniczy ks. abp Damian Zimoń, Metropolita Katowicki

godz. 18.00

- Msza św. w bazylice, przewodniczy ks. abp. Stanisław Nowak, Metropolita Częstochowski

godz. 19.00

- Msza św. w kaplicy klasztornej przy relikwiach s. Faustyny, przewodniczy o. Krzysztof Dyrek., prowincjał Ojców Jezuitów.

Przez cały dzień będzie także możliwość spowiedzi św. Serdecznie zapraszamy do udziału i czerpania ze źródła Miłosierdzia Bożego, a także do modlitwy w intencjach Caritas.

DATA PUBLIKACJI: 2004-04-15 » Pozostałe aktualności