Zostaw po sobie wdzięczność!

Caritas Archidiecezji Krakowskiej prowadzi kilkadziesiąt ośrodków dla chorych, starszych, dzieci i matek z dziećmi, bezdomnych i ofiar przemocy. Pomaga ludziom, którzy sami nie mają szansy na normalne życie.

Część placówek Caritas - 2 rodzinne domy dziecka, rodzinny dom pomocy dla osób starszych, zakład opiekuńczo - leczniczy, mieszkania socjalne i warsztat terapii zajęciowej dla niepełnosprawnych - funkcjonują dzięki prywatnym darczyńcom, którzy przekazali dorobek swojego życia na ten cel. Dzięki ich dobroci i naszej pracy udało się stworzyć dzieła, które wciąż służą ludziom: pełne miłości i ciepła domy dla dzieci, chorych i starszych.

Dobroczynność w Polsce kształtowała się dzięki darom wielkich ludzi. Możesz do nich dołączyć i pomnażać dobro nie będąc przy nim obecnym dzięki darowiznom lub zapisom testamentowym na realizację dzieł miłosierdzia Caritas Archidiecezji Krakowskiej. Wspólnie z prawnikami ze Stowarzyszenia Ars Legis pomożemy w wypełnieniu wszelkich formalności.

Więcej o kampanii można przeczytać na www.wdziecznosc.caritas.pl.  Tam też można obejrzeć spoty reklamowe, w których dzieci mieszkające w rodzinnym domu dziecka i mieszkańcy rodzinnego domu pomocy opowiadają historię swoich domów, powstałych dzięki darowiźnie p. Marii Gądek. Reklamy można znaleźć też w załączniku do tej informacji.

Bliższych informacji udziela dział promocji Caritas Archidiecezji Krakowskiej, tel. 12 637 07 12 wew. 111, e-mail: promocja.krakow@caritas.pl

Partner kampanii: Ars Legis - Stowarzyszenie im. św. Ivo Helory – Patrona Prawników. Organizacja Pożytku Publicznego. www. arslegis.org.pl

DATA PUBLIKACJI: 2012-11-04 » Pozostałe aktualności
» Plakat_OK.jpg [1.83 MB]