ZAPROSZENIE: II Ma這polskie 安i皻o M這dego Wolontariatu
Centrum Wolontariatu Caritas Archidiecezji Krakowskiej przy wsparciu finansowym Wojew鏚ztwa Ma這polskiego organizuje w Krakowie 29.09.2012 (w ostatni sobot wrze郾ia) II Ma這polskie 安i皻o M這dego Wolontariatu. Zapraszamy do udzia逝 wszystkich wolontariuszy (r騜nych organizacji) z terenu Ma這polski, kt鏎zy chc si zintegrowa z innymi wolontariuszami i pragn pozna ciekawe formy pracy wolontaryjnej.
Przed po逝dniem na terenie miasta Krakowa (wok馧 Rynku G堯wnego) rozegrana zostanie Gra Miejska promuj帷 wolontariat. Nast瘼nie przeniesiemy si do Sanktuarium Mi這sierdzia Bo瞠go w ζgiewnikach na obiad. Wsp鏊n Koronk do Mi這sierdzia Bo瞠go rozpoczniemy drug cz窷 obchod闚 鈍i皻a. Na Bia造ch Morzach ko這 Sanktuarium Jana Paw豉 II odb璠 si warsztaty rozwijaj帷e umiej皻no軼i naszych wolontariuszy oraz prezentacje organizacji zajmuj帷ych si wolontariatem i propozycji dla wolontariuszy. Spotkanie i panel dyskusyjny z ciekawymi osobowo軼iami w wielkim namiocie rozpocznie cykl zaj耩 pod scen g堯wn, gdzie odb璠zie si koncert zespo逝: Maleo Reggae Rockers. Wieczorem wsp鏊nie z wodzirejem wolontariusze bawi si b璠 pod gwiazdami. Spotkanie zako鎍zy wsp鏊ny Apel Jasnog鏎ski i po瞠gnanie z nadziej, 瞠 spotkamy si za rok.

Na obchody nale篡 ze sob zabra: w zale積o軼i od pogody i potrzeb odpowiedni ubi鏎 oraz co s這dkiego, napoje ch這dz帷e, 鈍iec do wieczornej modlitwy, du穎 rado軼i i pozytywnego nastawienia.

Szczeg馧owy program imprezy:

I  grupa:
8.30 - 12.30 Gra Miejska (przejazd autobusem do ζgiewnik)
13.00 - 14.00 I cz窷 warsztat闚 (przejazd autobusem na obiad)
14.30 obiad
15.00 Koronka do Mi這sierdzia Bo瞠go
16.00 - 17.00 II cz窷 warsztat闚
17.00 spotkanie z Ojcem Leonem pod scen g堯wn
17.45 Maleo Reggae Rockers i Dariusz Malejonek
19.15 pocz瘰tunek
19.30 Pancakes
20.30 zabawa pod gwiazdami
20.45 pokaz laserowy
21.00 Apel Jasnog鏎ski

II grupa
9.30 - 13.30 Gra Miejska (przejazd autobusem do ζgiewnik)
14.00 - 15.00 I cz窷 warsztat闚 (przejazd autobusem na obiad)
15.00 obiad
15.30 Koronka do Mi這sierdzia Bo瞠go
16.00 - 17.00 II cz窷 warsztat闚
17.00 spotkanie z Ojcem Leonem pod scen g堯wn
17.45 Maleo Reggae Rockers i Dariusz Malejonek
19.15 pocz瘰tunek
19.30 Pancakes
20.30 zabawa pod gwiazdami
20.45 pokaz laserowy
21.00 Apel Jasnog鏎ski

Wpisowe uczestnika to tylko 10 z這tych (dla pierwszych 800 uczestnik闚). W tej kwocie zawiera si: posi貫k obiadowy, podwieczorek, pakiet uczestnika, a w nim: identyfikator, smycz, buton, folder promocyjny z mapk Gry Miejskiej oraz przejazd autobusem z centrum miasta do ζgiewnik.
* mozna te zrezygnowa z pakietu i uczestniczy w ca這軼i imprezy bez element闚 zawartych w pakiecie, ale trzeba si wcze郾iej zarejestrowa.

Po zg這szeniu ka盥ej grupie (lub wolontariuszowi) zostan podane szczeg馧y oraz gdzie nale篡 dokona wp豉ty.

Prosimy o przekazanie informacji wszystkim ch皻nym do w陰czenia si z nami w to 鈍i皻o i potwierdzenie udzia逝. Prosimy o jak najszybsz informacj zwrotn telefoniczn lub mailow (z uwzgl璠nieniem ilo軼i uczestnik闚) w celu uzyskania indywidualnych godzin i miejsc przyjazdu na Gr Miejsk oraz innych szczeg馧闚 imprezy. Zapisy potrwaj do poniedzia趾u 24 wrze郾ia w陰cznie.

Serdecznie zapraszamy.

Centrum Wolontariatu Caritas Archidiecezji Krakowskiej
ul. Ossowskiego 5, 30-656 Krak闚
tel.: 12 637 07 12, e-mail: wolontariat.krakow@caritas.pl
* Obchody s wsp馧finansowane ze 鈔odk闚 Wojew鏚ztwa Ma這polskiego.

DATA PUBLIKACJI: 2012-09-27 » Pozosta貫 aktualno軼i
» og鏊ne