Wakacje z krakowską Caritas

Zobacz więcej zdjęć w Galerii

Pomału podsumowujemy tegoroczną akcję wakacyjną. Wszyscy uczestnicy bezpiecznie wrócili do domów, przywożąc bagaż dobrych wspomnień.

Podczas wakacji krakowska Caritas zorganizowała dwa dziesięciodniowe turnusy kolonii dla 85 dzieci w Poroninie i Jeleniej Górze. Na każdym turnusie nad bezpieczeństwem dzieci czuwało 6 opiekunów. Na dwa turnusy kolonii w Muszynie wyjechały też dzieci z prowadzonej przez Caritas Świetlicy św. Kingi w Wieliczce.

Dzieci miały zapewnione wiele atrakcji. Były to gry i zabawy integracyjne, zajęcia i konkursy plastyczne, muzyczne i taneczne, wycieczki po górskich szlakach, zwiedzanie ciekawych miejsc, związanych z kultura i historią regionu, rozgrywki sportowe, gry terenowe, ale też dostosowane do wieku dzieci warsztaty z zasad udzielania pierwszej pomocy i zdrowego żywienia oraz zajęcia promujące zdrowy tryb życia.

Nasi artyści ze Środowiskowego Domu Samopomocy w Krakowie łączyli tworzenie z wypoczynkiem na plenerze w Międzywodziu.

Placówki, które nie organizowały wyjazdów, zapewniły swoim podopiecznym wiele atrakcji na miejscu.

DATA PUBLIKACJI: 2021-08-16 » Pozostałe aktualności
Wielkanocna Akcja Caritas