Zapraszamy na majowe warsztaty

W maju organizujemy kolejne warsztaty kulinarne, ekonomiczne, zdrowego żywienia i niemarnowania żywności dla beneficjentów Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa.

17 maja 2021 r.: Punkt Socjalny Caritas Archidiecezji Krakowskiej, Brzegi 255, 32-002 Węgrzce Wielkie, godz. 8.00: warsztaty kulinarne, ekonomiczne i zdrowego żywienia.

18 maja 2021 r.: Punkt Socjalny Caritas Archidiecezji Krakowskiej, Brzegi 255, 32-002 Węgrzce Wielkie, godz. 8.00: warsztaty kulinarne, ekonomiczne i niemarnowania żywności.

20 maja 2021 r.: Środowiskowy Dom Samopomocy, ul. Węgierska 5, 32-050 Skawina, godz. 16.00: warsztaty kulinarne, ekonomiczne i zdrowego żywienia.

24  maja 2021 r.: Klub Seniora w Kamionce Wielkiej, 33-334 Kamionka Wielka 253, godz. 10.00: warsztaty kulinarne, ekonomiczne i niemarnowania żywności.

25 maja 2021 r.: Punkt Socjalny Caritas Archidiecezji Krakowskiej, Brzegi 255, 32-002 Węgrzce Wielkie, godz. 8.00: warsztaty kulinarne, ekonomiczne i zdrowego żywienia.

27 maja 2021 r.: Środowiskowy Dom Samopomocy, ul. Węgierska 5, 32-050 Skawina, godz. 16.00: warsztaty kulinarne, ekonomiczne i niemarnowania żywności.

Warsztaty są obowiązkowym elementem Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa. Mają one na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji odbiorców pomocy żywnościowej w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Przekazują niezbędną wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki oraz zdrowego odżywiania się, jak również sprawnego zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności.

DATA PUBLIKACJI: 2021-05-05 » Pozostałe aktualności
Wielkanocna Akcja Caritas