Nowy samochód dla osób niepełnosprawnych

Podopieczni Warsztatu Terapii Zajęciowej w Odrowążu (Gmina Czarny Dunajec) będą transportowani na zajęcia nowym samochodem, w pełni dostosowanym do przewodu osób niepełnosprawnych. Pojazd został zakupiony dzięki wsparciu PFRON z „Programu wyrównywania różnic między regionami III” w wysokości 90 000,00 PLN, pozostałe środki finansowe w kwocie 128 681,00 PLN zapewniła Caritas Archidiecezji Krakowskiej, co znacznie ułatwiła kwesta podczas "Balu u Starosty Nowotarskiego". Dzięki Balowi na konto Caritas wpłynęło prawie 48 000 zł za zakup samochodu.

Cieszymy się, że pojazd zapewni komfort i bezpieczeństwo podopiecznym WTZ, kiedy ponownie będą mogli uczestniczyć w zajęciach po odwołaniu przez Wojewodę Małopolskiego decyzji o czasowym zamknięciu Placówki z powodu zagrożenia epidemicznego.

Na zdjęciu: Dyrektor Caritas ks. Andrzej Kamiński i kierowca Przemysław Bukowski podczas odbioru pojazdu od Wykonawcy zamówienia.

DATA PUBLIKACJI: 2020-11-12 » Pozostałe aktualności