Seniorzy utworzą "Album Dobrych Wspomnień"

Krakowska Caritas organizuje konkurs wspomnień o Janie Pawle II, skierowany do seniorów z terenu Archidiecezji Krakowskiej.

Organizatorem konkursu jest Centrum Wolontariatu Caritas Archidiecezji Krakowskiej. Konkurs ma na celu zwiększenie aktywności seniorów 60+ poprzez przywołanie wspomnień związanych ze spotkaniem i upamiętnienie wspomnień spotkań seniorów z Janem Pawłem II, integrację seniorów i młodszego pokolenia wokół nauczania św. Jana Pawła II oraz doskonalenie umiejętności korzystania ze współczesnych komunikatorów.

Na konkurs można zgłosić przygotowaną samodzielnie pracę literacką napisaną lub nagraną w języku polskim, stanowiącą zamkniętą, spójną całość. Seniorzy mogą skorzystać z pomocy młodych wolontariuszy, wspierających ich pod względem doradczo – technicznym.

Praca dotyczy opisu, relacji spotkania z Janem Pawłem II podczas pielgrzymki lub uczestnictwa we mszy świętej. Prace należy przesłać do 30 września 2020 r. na adres wolontariat.krakow@caritas.pl. Zgłaszanie prac odbywa się drogą elektroniczną - załączenie pliku z pracą (plik tekstowy Microsoft Word/Open Office lub nagranie) i przesłanie uzupełnionego oraz podpisanego skanu zgody na przetwarzanie danych osobowych, która dołączona jest do Regulaminu Konkursu.

Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 23 października 2020 r. Wyniki konkursu dostępne będą na stronie www.krakowcaritas.pl. Uroczyste wręczenie nagród odbędzie się 16 listopada 2020 r. o godz. 14.00 w siedzibie Caritas Archidiecezji Krakowskiej, ul. Ossowskiego 5 w Krakowie.

Serdecznie zapraszamy do udziału!

DATA PUBLIKACJI: 2020-08-12 » Pozostałe aktualności
» KONKURS_Regulamin.pdf [0.15 MB]