Pomoc dla seniora
W poniedziałek w Punkcie Socjalnym Caritas Archidiecezji Krakowskiej w Brzegach Centrum Wolontariatu Caritas zorganizowało akcję pakowania paczek dla seniorów. Wzięło w niej udział kilkunastu wolontariuszy, którym serdecznie dziękujemy za poświęcony czas.

Nasza Caritas wspiera osoby starsze i niepełnosprawne w trudnej sytuacji materialnej, które obecnie nie mogą wychodzić ze swoich domów. Przekazaliśmy już seniorom kilkaset paczek z żywnością i środkami czystości, które sfinansowaliśmy ze środków z Caritas Polska. W ramach akcji #PomocDlaSeniora Caritas Polska przekazała nam na ten cel 50 000 zł. W akcję zaangażowanych jest kilkudziesięciu pracowników i wolontariuszy Caritas.

Dla osób starszych i schorowanych paczka z żywnością to nie tylko materialne wsparcie, ale i dowód, że nie zostali sami w tym trudnym czasie, że ktoś o nich pamięta. A ta wiedza daje im nadzieję i pomaga przetrwać.

Chcielibyśmy zebrać środki na pomoc dla kolejnych potrzebujących seniorów. Prosimy o materialne wsparcie naszej akcji poprzez wpłaty na konto Caritas Archidiecezji Krakowskiej:

Bank Spółdzielczy Rzemiosła Kraków

Nr 58 8589 0006 0000 0011 1197 0001
z dopiskiem „Pomoc dla seniora”

Lub przez naszą stronę internetową: https://www.krakowcaritas.pl/ofiara.php

DATA PUBLIKACJI: 2020-04-29 » Pozostałe aktualności