Koordynatorka Caritas Betania nominowana do Osobowości Roku

Dorota Gabryś, koordynatorka Parafialnego Zespołu Caritas „Betania" w Myślenicach została nominowana do plebiscytu „Osobowość Roku 2019” organizowanego przez Gazetę Krakowską.

Dorota to bardzo sumienna i wrażliwa na potrzeby innych osoba. Od 11 lat jest koordynatorką wolontariatu i każdego roku pociąga za sobą wiele młodych osób, ucząc ich wrażliwości i chęci pomocy innym. Każdy swój wolny czas poświęca wolontariatowi. Sama odpowiadając na pytanie, jak się czuje z tym, że została nominowana, odpowiada: „sama nic by nie osiągnęła, gdyby nie osoby, które tworzą wspólnotę wolontariatu Betanii”.

Swoją pokorą i zapałem do pomocy osobom potrzebującym staje się wzorem godnym naśladowania, dlatego nagroda „Osobowość Roku” będzie dla niej i dla całego Parafialnego Zespołu Caritas szczególnym wyróżnieniem.

Aby oddać głos, a nade wszystko docenić jej pracę na rzecz potrzebujących wystarczy wysłać SMS (koszt 2,46 zł z vat) o treści RDS.160 na numer 72355. Z jednego numeru można oddać więcej niż jeden głos. Za każdy głos z całego serca dziękujemy - piszą członkowie "PZC Betania".

Link do plebiscytu znajduje się TUTAJ

Gratulujemy Pani Dorocie nominacji i dziękujemy za pełną poświęcenia pracę na rzecz potrzebujących!

DATA PUBLIKACJI: 2020-01-14 » Pozostałe aktualności