Świętujcie z nami 30-lecie Caritas Archidiecezji Krakowskiej
Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby, które czują się związane z Caritas Archidiecezji Krakowskiej: naszych pracowników, współpracowników, wolontariuszy, darczyńców i podopiecznych  na obchody uroczystości 30-lecia reaktywacji naszej Caritas, które odbędą się w sobotę 18 stycznia 2020 r. w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie Łagiewnikach.

Uroczystość rozpoczniemy koronką do Bożego miłosierdzia o godz. 15.00. Następnie dziękczynnej Mszy św. w intencji wolontariuszy, darczyńców, pracowników i współpracowników Caritas będzie przewodniczył metropolita krakowski ks. abp Marek Jędraszewski.

Bezpośrednio po Mszy św. zapraszamy na koncert. Wystąpi Chór Sanktuarium Miłosierdzia Bożego „Musica Ex Anima" oraz zespół wokalny Bazyliki Mariackiej Cappella Marialis pod dyrekcją  Krzysztofa Michałka, organisty Bazyliki Bożego Miłosierdzia w Krakowie. Zabrzmią m.in. najpiękniejsze kolędy z towarzyszeniem nowych 73-głosowych organów Bazyliki.

DATA PUBLIKACJI: 2020-01-02 » Pozostałe aktualności
» 30-lecie Caritas zaproszenie.jpg [0.62 MB]