Skierowania do Programu Pomocy Żywnościowej do końca grudnia!

Osoby zainteresowane otrzymywaniem żywności z Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020, finansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w Podprogramie 2019 proszone są o dostarczenie do końca grudnia do Punktu Socjalnego Caritas Archidiecezji Krakowskiej w Brzegach skierowań do programu wystawionych przez Ośrodki Pomocy Społecznej.

Ze względu na opóźnienie, spowodowane unieważnieniem przeprowadzonego przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa przetargu na dostarczanie żywności,  wydawanie żywności rozpocznie się najprawdopodobniej dopiero w grudniu. Będziemy informować o rozpoczęciu wydawania żywności.

Caritas musi zakończyć przyjmowanie zgłoszeń do programu wraz z końcem tego roku kalendarzowego. W nowym roku nie będą już przyjmowane nowe zgłoszenia, poza wyjątkowymi wypadkami (np. za osobę, która zmarła).

Adres placówki:

Punkt Socjalny im. bł. Edmunda Bojanowskiego, Brzegi 255, 32-002 Węgrzce Wielkie. Telefon: 12/ 259 21 04.

Dojazd do Punktu Socjalnego: autobusem nr 264 z pętli w Małym Płaszowie (bilet aglomeracyjny), przystanek Brzegi lub autobusem nr 221 z pętli w Małym Płaszowie (bilet aglomeracyjny), przystanek Brzegi I.

INFORMACJE O POPRZEDNICH PROGRAMACH POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ

DATA PUBLIKACJI: 2019-10-17 » Pozostałe aktualności