Nowa siedziba Stacji Opieki w Myślenicach

Serdecznie zapraszamy na uroczystość poświęcenia i otwarcia nowej siedziby Stacji Opieki Caritas w Myślenicach: Centrum Pomocy Osobom Niepełnosprawnym i Starszym przy ul. Średniawskiego 35. Budynek poświęci metropolita krakowski ks. abp Marek Jędraszewski w czwartek 3.10.2019 o godz. 16.00.

Oddanie nowej siedziby pozwoli rozszerzyć ofertę rehabilitacji myślenickiej Stacji Opieki oraz poprawić jej warunki pracy.

Dotychczas Stacja Opieki w Myślenicach mieściła się w Domu Parafialnym parafii św. Brata Alberta w Myślenicach. Od marca 2002 r. służyła ludziom samotnym, starszym, chorym i niepełnosprawnym miasta i gminy Myślenice świadcząc bezpłatną opiekę pielęgniarską i rehabilitacyjną zarówno na miejscu w stacji jak i w środowisku: w domach podopiecznych i pacjentów. W ubiegłym roku z rehabilitacji skorzystało 700 pacjentów. Domową opieką pielęgniarską objętych jest 44 stałych pacjentów.

Gorąco dziękujemy ks. kanonikowi Adamowi Pawickiemu, proboszczowi parafii św. Brata Alberta w Myślenicach. za trwającą ponad 17 lat współpracę i ofiarność, dzięki którym stacja opieki działała, korzystając z pomieszczeń parafialnych.

DATA PUBLIKACJI: 2019-09-30 » Pozostałe aktualności