Radość wolontariatu

W dniach 6 – 8.09.19 w ośrodku Caritas w Zakrzowie odbyły się tegoroczne rekolekcje wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas i Zespołów Charytatywnych. Rekolekcje „Ewangelia w codzienności - radość wolontariatu” prowadził ks. Marcin Stasiowski CM.

Codzienna Eucharystia, wspólna modlitwa i adoracja pomogły nam wyciszyć się, a głoszone nauki rekolekcyjne dały nam do myślenia, pozwalając spojrzeć na wolontaryjne zaangażowanie od innej strony. Na wzór ołówka, który każdy uczestnik dostał na początku rekolekcji, będziemy się starali pamiętać, w czyim ręku jesteśmy, dbać o swoje wnętrze, pozostawiać dobre ślady i godzić się na konieczność temperowania od czasu do czasu.

Mimo bogatego programu rekolekcji znalazł się też czas na przedstawienie pracy poszczególnych zespołów, spotkania integracyjne przy kawie, spacery po lesie i zbieranie grzybów.

Gorąco dziękujemy prowadzącemu ks. Marcinowi Stasiowskiemu, s. Lidii, która rekolekcje przygotowała i s. Beacie, która przeżyła je razem z nami, a także wszystkim wolontariuszom za obecność i za ich cichą, całoroczną pracę.

DATA PUBLIKACJI: 2019-09-12 » Pozostałe aktualności
» grupowe.jpg [1.24 MB]