Drugie życie ubrań
„Nie wyrzucaj zbędnych ubrań, oddaj je potrzebującym” – pod takim hasłem trwa zbiórka używanej odzieży w „Biedronkach”. Czyszczenie rzeczy bierze na siebie producent odplamiaczy Vanish, a Caritas rozprowadzi ubrania wśród potrzebujących.

Akcja „Daj swoim ubraniom drugie życie” potrwa do 25 lipca w wybranych 300 sklepach Biedronka w całej Polsce. Aby wziąć w niej udział wystarczy niepotrzebne, ale nadające się do użytku ubrania wrzucić do różowego kontenera, oznaczonego jej logotypem.

Kontenery stoją w 8 „Biedronkach” w Krakowie, a poza tym w Kalwarii Zebrzydowskiej, Zakopanem, Wieliczce i wielu innych miejscowościach w Polsce. Listę sklepów znajdziemy na stronie akcji: https://www.vanish.pl/drugie-zycie/

Udział w akcji to nie tylko pomoc ubogim, ale też wyraz troski o środowisko naturalne. Każdego roku w Polsce wyrzucane jest 2,5 mln ton tekstyliów, a tylko 30% Polaków oddaje swoje zbędne ubrania potrzebującym – możemy przeczytać na stronie akcji. Trójka partnerów odpowiedzialnych za kolejne etapy akcji gwarantuje jej powodzenie.

DATA PUBLIKACJI: 2019-07-05 » Pozostałe aktualności