Świętowaliśmy w Zakrzowie

ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ

17 czerwca, we wspomnienie św. Brata Alberta  - patrona krakowskiej Caritas, odbył się integracyjny piknik w Ośrodku Wczasowo – Rekolekcyjnym Caritas w Zakrzowie, w którym wzięli udział pracownicy Caritas wraz z rodzinami.

Uroczystość rozpoczęła się Mszą św. w intencji wszystkich pracowników naszej Caritas. Na zakończenie Mszy długoletni pracownicy Caritas Archidiecezji Krakowskiej otrzymali podziękowania podpisane przez metropolitę krakowskiego abpa Marka Jędraszewskiego. Następnie wszyscy zostali zaproszeni na wspólny posiłek oraz do udziału w konkurencjach sportowych i zabawach, przygotowanych przez organizatorów.

Dla najmłodszych uczestników pikniku przewidziane też były liczne atrakcje: dmuchane zjeżdżalnie, plac zabaw, basen z kulkami, bańki mydlane, malowanie twarzy i świetna zabawa przy doświadczonych animatorach dziecięcych.

Całość imprezy poprowadził nasz niezawodny wodzirej Michał Latko, na co dzień kierownik Warsztatu Terapii Zajęciowej w Spytkowicach. Odwiedzili nas też nasi dawni dyrektorzy ks. Bogdan Kordula i ks. Andrzej Lichosyt.

Gorąco dziękujemy wszystkim organizatorom za poświęcony czas i włożony wysiłek, a uczestnikom za wspólną modlitwę i zabawę.

DATA PUBLIKACJI: 2019-06-19 » Pozostałe aktualności