Piknik Rodzinny już za nami!
2 czerwca świętowaliśmy Dzień Dziecka wraz z Parafią Arka Pana w Bieńczycach oraz Liceum Ogólnokształcącym Sióstr Salezjanek, os. Jagiellońskie 17.

W programie były występy taneczne i baletowe, przedstawienie o „Czerwonym Kapturku” zaprezentowane przez dorosłych dla dzieci, pokazy wozów strażackich, policyjnych, ratownictwa medycznego. Dla najmłodszych oferowaliśmy malowanie twarzy, dmuchane zamki, konkurencje sportowe. Było dużo dobrego humoru, muzyki i tańca, prym wiodła „Belgijka”.

Jeronimo Martins, właściciel sieci sklepów Biedronka, ufundował paczki dla każdego młodego uczestnika oraz główną nagrodę – rower górski. Ponadto wśród uczestników rozlosowaliśmy nagrody książkowe oraz puzzle dzięki darowiznom Wydawnictwa Literackiego, Społecznego Instytutu Wydawniczego ZNAK oraz Firmy CASTOR.

Można było skosztować znakomitego bigosu przygotowanego przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie dzięki produktom ufundowanym przez firmę Selgros Cash & Carry.

Serdecznie dziękujemy wolontariuszom, darczyńcom i wszystkim osobom zaangażowanym w przygotowanie wydarzenia.

Fot. Caritas Archidiecezji Krakowskiej i Jakub Wolski

DATA PUBLIKACJI: 2019-06-04 » Pozostałe aktualności