Dziękujemy za Światowy Dzień Ubogich

Gorąco dziękujemy wszystkim wolontariuszom i pracownikom Caritas, którzy włączyli się w obchody 2. Światowego Dnia Ubogich, zarówno centralnych obchodów na Małym Rynku w Krakowie, jak i w parafiach.

Dziękujemy wolontariuszkom z Parafialnych Zespołów Caritas nr 50 w parafii św. Judy Tadeusza i nr 27 z parafii Pana Jezusa Dobrego Pasterza oraz młodzieży z wraz z wychowawcami z 6-5 Hufca Pracy  w Krakowie za pomoc w przygotowaniu niedzielnego posiłku dla Namiotu Spotkań. W Kuchni św. Brata Alberta kroiło się, mieszało i gotowało świąteczny bigos już od piątku.

Dziękujemy naszym pielęgniarkom dyżurującym w Punkcie Medycznym działającym w ramach 2. Światowego Dnia Ubogich przy ul. Siennej 5. dziękujemy młodym wolontariuszom, którzy zgłosili się na dyżury w Namiocie Spotkań oraz tym, którzy włączyli się w modlitwę w ramach „Modlitewnego Jerycha”.

Dziękujemy parafiom, które zaopatrzyły się w „Tytki charytatywne” oraz zorganizowały u siebie uroczystości z okazji Dnia Ubogich.

Każda inicjatywa, choćby najmniejsza, była ważna, bo otwierała nasze uszy na potrzeby bliźnich i pozwalała bardziej zrozumieć, że dla Chrystusa wszyscy jesteśmy braćmi.

DATA PUBLIKACJI: 2018-11-19 » Pozostałe aktualności