Wspólnie o patriotyzmie
27 września 2018 roku w Ośrodku Wsparcia – Klubie Samopomocy w Wieliczce odbyło się międzypokoleniowe spotkanie pt. „Patriotyzm wczoraj i dziś”, w którym oprócz uczestników Ośrodka uczestniczyły również dzieci i młodzież z Placówki Wsparcia Dziennego – Świetlicy św. Kingi w Wieliczce oraz Krakowskiego Stowarzyszenia Korczakowska Republika Dziecięca „Dyliniarnia”.

Wydarzenie to stało się dla wszystkich okazją do refleksji nad 100-leciem odzyskania przez Polskę niepodległości oraz do rozmów o tym, czym współcześnie jest dla nas patriotyzm.

Podczas spotkania nie zabrakło również wspólnego śpiewania patriotycznych pieśni. Zwieńczeniem wydarzenia było przedstawienie prac plastycznych o tematyce patriotycznej przygotowanych przez dzieci i młodzież oraz seniorów.

Spotkanie odbyło się w ramach projektu „Senior Blisko Kultury” współfinansowanego ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego (Program „Kultura Dostępna”).

DATA PUBLIKACJI: 2018-10-08 » Pozostałe aktualności