Wielicki Dzień Dziecka z Caritas

ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ

Dmuchane zamki, malowanie buzi, bańki mydlane i wata cukrowa – to tylko niektóre z atrakcji przygotowanych dla dzieci z okazji Wielickiego Dnia Dziecka, który odbył się 27 maja br. w Centrum Edukacyjno-Rekreacyjnym „Solne Miasto” w Wieliczce.

Organizatorem rodzinnej imprezy było Miasto i Gmina Wieliczka oraz Centrum Edukacyjno-Rekreacyjne „Solne Miasto” a partnerem  Caritas Archidiecezji Krakowskiej.

Uczestnicy mogli też wziąć udział w wielkim gotowaniu z Caritas i dowiedzieć się szczegółów o unijnym Programie Pomocy Żywnościowej.

Dzieci wraz z rodzinami uczestniczyły w wielu przygotowanych atrakcjach, takich jak przejażdżki kucykami, wędkowanie, tworzenie balonowych zwierzaków i kwiatów czy konkursie w rysowaniu. Kilkudziesięciu wolontariuszy Caritas w czerwonych koszulkach zachęcało do zabawy i obdarzało dzieci kolorowymi kropkami w zamian za uczestnictwo w zabawach. Każde dziecko, które wzięło udział w przynajmniej sześciu zabawach zorganizowanych w ramach gry terenowej, otrzymywało słodki podarunek od głównego sponsora imprezy – firmy Jeronimo Martins Polska, właściciela sklepów „Biedronka”. Uczestnicy wzięli też udział w losowaniu nagrody głównej – roweru – ufundowanego przez Caritas oraz wielu innych nagród ufundowanych  przez partnerów i sponsorów wydarzenia.

DATA PUBLIKACJI: 2018-05-30 » Pozostałe aktualności