Warsztaty POPŻ luty 2018

W lutym 2018 r. krakowska Caritas planuje prowadzenie warsztatów z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki i zdrowego odżywiania się, zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności dla odbiorców pomocy żywnościowej.

W szkoleniach będą uczestniczyć kobiety i mężczyźni biorący udział w Programie Pomocy Żywnościowej. Jadłospis dobrano w taki sposób, aby każdy z uczestników  po nauczeniu się przygotowania konkretnych dań na kursie mógł z łatwością sporządzić je w domu.

W lutym 2018 r. szkolenia planowane są na:

3.02.2018, Warsztaty edukacji ekonomicznej, GOPS Rytro, 33-343 Rytro 265 – 3 warsztaty

3.02.2018, Warsztaty kulinarne, GOPS Rytro, 33-343 Rytro 265   - 3 warsztaty

3.02.2018, Warsztaty dietetyczne i zdrowego żywienia, GOPS Rytro, 33-343 Rytro 265  – 2 warsztaty

3.02.2018, Warsztaty przeciwdziałania marnowaniu żywności, GOPS Rytro, 33-343 Rytro 265  – 1 warsztat

10.02.2018: MOPS Kamienica, 34-608 Kamienica 420, Warsztaty kulinarne 3 warsztaty

10.02.2018: MOPS Kamienica, 34-608 Kamienica 420, Warsztaty edukacji ekonomicznej - 3 warsztaty

10.02.2018: MOPS Kamienica, 34-608 Kamienica 420, Warsztaty przeciwdziałania marnowaniu żywności - 2 warsztaty

10.02.2018: MOPS Kamienica, 34-608 Kamienica 420, Warsztaty dietetyczne i zdrowego żywienia 1 warsztat

17.02.2018: Parafia Miłosierdzia Bożego, ul. Jana Kurczaba 5, 30-868 Kraków: Warsztaty kulinarne - 2 warsztaty

17.02.2018: Parafia Miłosierdzia Bożego, ul. Jana Kurczaba 5, 30-868 Kraków: Warsztaty edukacji ekonomicznej - 2 warsztaty

17.02.2018: Parafia Miłosierdzia Bożego, ul. Jana Kurczaba 5, 30-868 Kraków:  Warsztaty dietetyczne i zdrowego żywienia - 2 warsztaty

20.02.2018: GOPS Gromnik, ul. Krynicka 3, 33-180 Gromnik: Warsztaty edukacji ekonomicznej - 4 warsztaty

20.02.2018: GOPS Gromnik, ul. Krynicka 3, 33-180 Gromnik: Warsztaty dietetyczne i zdrowego żywienia - 4 warsztaty

20.02.2018: GOPS Gromnik, ul. Krynicka 3, 33-180 Gromnik: Warsztaty przeciwdziałania marnowaniu żywności - 4 warsztaty.

Każdy odbiorca pomocy żywnościowej w trakcie trwania programu może skorzystać z tzw. działań towarzyszących, które są obowiązkowym elementem programu. Mają one na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji odbiorców pomocy żywnościowej w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Działania te są realizowane w formie szkoleń bądź warsztatów przekazujących niezbędną wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki oraz zdrowego odżywiania się, jak również sprawnego zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności. Działania te są prowadzone w sposób cykliczny w okresie dystrybucji pomocy żywnościowej.

Więcej informacji o Programie Operacyjnym Pomoc Żywnościowa znajdziesz TUTAJ.

DATA PUBLIKACJI: 2018-01-30 » Pozostałe aktualności