Warsztaty POPŻ luty 2018

W lutym 2018 r. krakowska Caritas planuje prowadzenie warsztatów z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki i zdrowego odżywiania się, zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności dla odbiorców pomocy żywnościowej.

W szkoleniach będą uczestniczyć kobiety i mężczyźni biorący udział w Programie Pomocy Żywnościowej. Jadłospis dobrano w taki sposób, aby każdy z uczestników  po nauczeniu się przygotowania konkretnych dań na kursie mógł z łatwością sporządzić je w domu.

W lutym 2018 r. szkolenia planowane są na:

3.02.2018: GOPS Rytro

10.02.2018: MOPS Chełmek

17.02.2018: Parafia Miłosierdzia Bożego, ul. Kurczaba Kraków

20.02.2018: GOPS Gromnik.

Każdy odbiorca pomocy żywnościowej w trakcie trwania programu może skorzystać z tzw. działań towarzyszących, które są obowiązkowym elementem programu. Mają one na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji odbiorców pomocy żywnościowej w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Działania te są realizowane w formie szkoleń bądź warsztatów przekazujących niezbędną wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki oraz zdrowego odżywiania się, jak również sprawnego zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności. Działania te są prowadzone w sposób cykliczny w okresie dystrybucji pomocy żywnościowej.

Więcej informacji o Programie Operacyjnym Pomoc Żywnościowa znajdziesz TUTAJ.

DATA PUBLIKACJI: 2018-01-30 » Pozostałe aktualności