Warsztaty POPŻ styczeń 2018
Kontynuujemy w 2018 r. prowadzenie warsztatów z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki i zdrowego odżywiania się, zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności dla odbiorców pomocy żywnościowej.

W szkoleniach uczestniczą kobiety i mężczyźni o różnym poziomie zaawansowania w sztukę kulinarną. Jadłospis dobrano w taki sposób, aby każdy z uczestników  po nauczeniu się przygotowania konkretnych dań na kursie mógł z łatwością sporządzić je w domu.

W styczniu 2018 r. szkolenia planowane są na:

13.01.2018: GOPS Wojnicz (2 grupy)

13.01.2018: GOPS Borzęcin (2 grupy)

16.01.2018: GOPS Wierzchosławice (2 grupy)

20.01.2018: Parafia Skawina Rynek (3 grupy)

27.01.2018: Caritas ul. Ossowskiego 5, 30-656 Kraków (3 grupy).

Każdy odbiorca pomocy żywnościowej w trakcie trwania programu może skorzystać z tzw. działań towarzyszących, które są obowiązkowym elementem programu. Mają one na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji odbiorców pomocy żywnościowej w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Działania te będą realizowane w formie szkoleń bądź warsztatów przekazujących niezbędną wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki oraz zdrowego odżywiania się, jak również sprawnego zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności. Działania te są prowadzone w sposób cykliczny w okresie dystrybucji pomocy żywnościowej.

Więcej informacji o Programie Operacyjnym Pomoc Żywnościowa znajdziesz TUTAJ.

DATA PUBLIKACJI: 2018-01-05 » Pozostałe aktualności