Krakowska Caritas zaprasza na szkolenie liderów wolontariatu
Caritas Archidiecezji Krakowskiej serdecznie zaprasza na szkolenie liderów wolontariatu, opiekunów Szkolnych Kół Caritas oraz tych, którzy chcieliby założyć takie koła w szkole.

Szkolenie odbędzie się 10 grudnia 2005 r. w Centrum Wolontariatu Caritas Archidiecezji Krakowskiej, Parafia Miłosierdzia Bożego Kraków – Os. Oficerskie, ul. bpa Bandurskiego 12, 31 – 515 Kraków (sala przy parafii, wejście od plebani na ul. Bandurskiego 12, po drugiej stronie ulicy, charakterystyczny budynek z czerwonej cegły).

Bardzo zależy nam, aby wszyscy liderzy i opiekunowie mogli przybyć na to szkolenie, omówić sprawy związane z działalnością i przyszłością SKC w Archidiecezji Krakowskiej i wspólnie wyjaśnić wszelkie pytania oraz wątpliwości.

PROGRAM Szkolenia:

8.30 Msza św. na rozpoczęcie
9.30 15 lat Caritas – osiągnięcia i zamierzenia – prelekcja wprowadzająca ks. Jan Kabziński – Dyrektor Caritas Archidiecezji Krakowskiej
10.00 Specyfika komunikacji w sytuacji pomagania – warsztat – Łukasz Pilarczyk
11.30 przerwa na kawę
12.00 warsztat – cd
13.30 przerwa obiadowa
14.30 Szkolne Koła Caritas – cele, działania, korzyści – ks. Stanisław Słowik – Dyrektor Caritas Diecezji Rzeszowskiej i założyciel SKC
15.30 krótka przerwa
15.45 Wolontariat w placówkach Caritas Archidiecezji Krakowskiej – dyskusja panelowa
17.30 zakończenie – wnioski i co dalej.

Kontakt i zgłoszenia: ks. Tomasz Pilarczyk (opiekun) tel.: 0 603 063 150, lub e–mail: tpilarczyk@caritas.pl, Caritas Archidiecezji Krakowskiej, ul. Bronowicka 78, 30 – 091 Kraków, tel/fax: +48 (012) 637 07 12, 638 07 08, tel. kom. 0607 991 486

Formularz zgłoszeniowy

DATA PUBLIKACJI: 2005-11-15 » Pozostałe aktualności