Nowe warsztaty POPŻ 2017
Warsztaty z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki i zdrowego odżywiania się, zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności odbyły się w grudniu w następujących miejscowościach:
2.12.2017: Laskowa GOPS,
5.12.2017: Muszyna GOPS,
7.12.2017: Tymbark GOPS,
9.12.2017: Caritas ul. Ossowskiego  5 Kraków
16.12.2017: Caritas - ul. Ossowskiego  5 Kraków,
19.12.2017: Parafia św. Mikołaja, Chrzanów.

W szkoleniach uczestnikami były zarówno kobiety jak i mężczyźni o różnym poziomie zaawansowania w sztukę kulinarną, dlatego dania dobrano w taki sposób, aby każdy z uczestników mógł wraz z rozdawanym na kursie przepisem z łatwością sporządzić je w domu.

Każdy odbiorca pomocy żywnościowej w trakcie trwania programu może skorzystać z tzw. działań towarzyszących, które są obowiązkowym elementem programu. Mają one na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji odbiorców pomocy żywnościowej w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Działania te będą realizowane w formie szkoleń bądź warsztatów przekazujących niezbędną wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki oraz zdrowego odżywiania się, jak również sprawnego zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności. Działania te są prowadzone w sposób cykliczny w okresie dystrybucji pomocy żywnościowej.

DATA PUBLIKACJI: 2017-12-27 » Pozostałe aktualności