Tytki w dłoń!

W czwartek, 16 listopada zainaugurowana została ogólnopolska akcja „Tytka charytatywna”. Wpisuje się ona w obchody Światowego Dnia Ubogich, który obchodziliśmy w niedzielę 19 listopada.

Już ponad 6 tysięcy tytek, czyli papierowych toreb z logo Caritas trafiło do parafii w Archidiecezji Krakowskiej. Ludzie biorę je do domów i przynoszą wypełnione trwałą żywnością dla potrzebujących z terenu parafii. Akcja, zainaugurowana w Poznaniu, robi się pomału ogólnopolska.

Chętni do włączenia się w akcję mogą pobrać z parafii lub diecezjalnej Caritas pustą tytkę, wypełnić ją produktami o długim terminie ważności (cukier, kawa, herbata, ryż, kasza, olej, słodycze, bakalie, konserwy) oraz produktami chemicznymi (środki piorące i środki czystości). Zapakowaną tytkę można przekazać do parafii, Caritas diecezjalnej lub bezpośrednio do osoby potrzebującej.

Można też wesprzeć akcję wysyłając  SMS o treści „Tytka” pod numer 72052 (koszt 2,46 zł z VAT), lub zapakować wirtualną tytkę na www.tytkacharytatywna.pl.

DATA PUBLIKACJI: 2017-11-20 » Pozostałe aktualności
wakacje 2017 caritas