Nowe warsztaty POPŻ 2017
21 września w Rabie Wyżnej odbyły się pierwsze warsztaty z nowej edycji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2017.  Kolejne miały miejsce 23 września w Tenczynie.

25 i 26 września w remizie OSP w Piwnicznej, ul. Bolesława Chrobrego 2 odbyły się warsztaty gastronomiczne, ekonomiczne, zdrowego żywienia i zapobiegające marnowaniu żywności zorganizowane przez GOPS Piwniczna.

Najbliższe warsztaty odbędą się w siedzibie Punkt Socjalnego w Brzegach 30 września 2017.

Każdy odbiorca pomocy żywnościowej w trakcie trwania programu może skorzystać z tzw. działań towarzyszących, które są obowiązkowym elementem programu. Mają one na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji odbiorców pomocy żywnościowej w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Działania te będą realizowane w formie szkoleń bądź warsztatów przekazujących niezbędną wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki oraz zdrowego odżywiania się, jak również sprawnego zarządzania budżetem domowym i zapobiegania marnowaniu żywności. Działania te są prowadzone w sposób cykliczny w okresie dystrybucji pomocy żywnościowej.

DATA PUBLIKACJI: 2017-09-28 » Pozostałe aktualności
wakacje 2017 caritas