Caritas laureatem konkursu RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!

Caritas Archidiecezji Krakowskiej została laureatem V edycji Konkursu Grantowego RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!, zorganizowanego przez DOZ Fundację dbam o zdrowie.

Otrzymane dzięki projektowi dofinansowanie w wysokości 33 000,00 zł przekazane zostanie na wsparcie w zakupie leków i środków medycznych dla osób chorych, znajdujących się w bardzo trudnej sytuacji finansowej.

Z projektu pt. „Wsparcie w leczeniu i pielęgnacji podopiecznych Stacji Opieki Caritas" w naszej organizacji skorzysta łącznie 200 osób. Projekt dedykowany będzie osobom przewlekle chorym, pozostającym pod opieką Stacji Opieki Caritas i potrwa do końca lutego 2018 r. Pomoc przekazana zostanie w postaci kart możliwych do realizacji w aptekach na terenie całego kraju.

Krakowska Caritas znalazła się w gronie 59 Laureatów Konkursu Grantowego 2017, które przygotowały i przesłały najlepsze projekty niwelujące bariery w dostępie do leków w Polsce. Projekt jest realizowany przez nas po raz piąty.

Gorąco dziękujemy!

DATA PUBLIKACJI: 2017-06-01 » Pozostałe aktualności